TELAFİ DE BİZ DE VARIZ...

TELAFİ DE BİZ DE VARIZ...

  Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 11/06/2021 tarihli ve 26359669 sayılı yazısı gereği yazı ekinde gönderilen "Telafide Ben de Varım" Programı Usul ve Esasları doğrultusunda ilimiz genelinde bulunan okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okullarımızda öğrenim gören öğrenciler, öğrenci velileri ve öğretmenlerimiz için 5 Temmuz - 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında okul, ilçe ve il genelinde Faaliyetler gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda okulumuzda:

1-Satranç

2-Zeka/Kutu Oyunları

3-Destek Eğitimi

4-Otizm sosyal/duygusal Destek Eğitimi

5-Resim/Görsel Sanatlar

6-Karate

kursları açılacaktır.

29.06.2021 426

FAALİYET TAKVİMİ

     "Telafide Ben de Varım" Programı yaz uygulaması kapsamında 21 Haziran- 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvuru ve planlama iş ve işlemleri, 5 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında il millî eğitim müdürlükleri tarafından Valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri gerçekleştirilir.

     EĞİTİM FAALİYETİ ÇALIŞMA ESASLARI

    "Telafide Ben de Varım" Programında Bakanlığın belirlediği ana temalar doğrultusunda il/ilçe millî eğitim müdürlükleri; okul /kurum müdürlükleri fiziki, coğrafi, sosyal imkânlara ve iş birliklerine göre uygulama planlarını yapar.

    "Telafide Ben de Varım" Programı gönüllülük esasına göre; öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere planlanır.

    "Telafide Ben de Varım" Programı kapsamında düzenlenecek eğitim faaliyetleri; fiziksel, sosyal–duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanır.

    "Telafide Ben de Varım" Programı kapsamında öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetlerine, içerik ve materyallerine https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinden erişim sağlanabilir.

   Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 (on iki) kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekir. Ancak özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmaz.

   "Telafide Ben de Varım" Programı kapsamında düzenlenecek tüm eğitim faaliyetleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen Covid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilir. Eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılır ve bu duruma ilişkin gereken önlemler alınır.

    *** "Telafide Ben de Varım" Programı detaylarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

             https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/