E-TWİNNİNG'DE BİZ DE VARIZ

Türkiye'den 7 ve Kardeş ülke Azerbaycan'dan 2 Okulun ortak olduğu Dijitalde Kitap Buluşmaları Projemiz başlıyor.

Kitap okumak, bir kişinin kendisi için yapabileceği en iyi yatırımdır. Kitap okuyanın bilgisi artar, ufku ve hayal gücü genişler. Her yaştan ve kültürden insan için çok iyi bir etkinliktir. Projemiz, 2., 3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin hafta içi her gün 20.00-20: 30 saatleri arasında 30 dakika online olarak bir kitabı aynı anda okumasını hedefliyor. Kitap okuma etkinliğinde elde edilen başarılar başta Türkçe dersi olmak üzere tüm derslerle ilişkilendirilecektir.

29.03.2021 460

projemizin HEDEFLERi

1- Kitap okuma alışkanlığı ve sevgisini kazanmak.
2- Okul yöneticisi, öğretmeni ve okul arkadaşı aynı zamanda aynı amaçla bir etkinliğe katılmalarını sağlayarak öğrencinin hayatında bir bütünlük oluşturmak.
3- Velilerin okul kültürüne aktif olarak dahil ederek okula karşı olumlu bir tutum oluşturmasını sağlamak.
4- Kitap okuma davranışını hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen dijital ortama aktarmak.
5- Okul-aile işbirliğini daha da geliştirmek.
6- Öğrencilerde; Okuduğunu anlama ve yorumlama becerilerini geliştirmek, yaratıcılığı ve hayal gücünü artırmak, hafızayı güçlendirmek, sorgulayıcı bir bakış açısı geliştirmek.
7- Çocuğun ve ebeveynlerin kaliteli zamanına katkıda bulunmak.
8- Okul paydaşlarımızın toplum ve kültür değerlerini kitaplarla içselleştiren bireyler olmalarına katkıda bulunmak.
9- Kitap okumayı her yaş için kaliteli bir zaman geçirme etkinliği olarak gören bireyler yetiştirmek.

29-03-202129-03-2021