İSTASYON TEKNİĞİ

OKULUMUZDA AKTİF ÖĞRENME TEKNİKLERİ UYGULANMAKTADIR.

4-B sınıfında uygulanan istasyon öğrenme etkinliği ile bilgilerimizi yeniden yapılandırdık. Sınıfı gruplara böldük. 4 adet istasyon oluşturduk. Öğrenciler istasyonlarda etkinliğe başladı. Verilen süre dolduğunda öğrenciler yer değiştirerek arkadaşlarının yaptığı etkinliği tamamladılar.

Peki İstasyon tekniği nedir? İstasyon Tekniğinin Sağladığı Yararlar Nelerdir?

Tüm sınıfa her adımda (her istasyonda) bir önceki grubun çalışmalarına katkıda bulunarak devam etmeyi ve bitmemiş işler yapmayı öğreten bir yöntemdir.

İstasyon tekniği uygulanırken tüm sınıf 3-4 veya daha fazla istasyona bölünebilir. Bu istasyonlar örnek yazma, sebep ve sonuç değişikliği, slogan yazma, afiş hazırlama, şiir ve hikâye anlatımı gibi istasyon durakları olabilir. Her istasyona giden öğrenciler belirlenir. Tüm öğrenciler bu etkinlikte rol alır. Her bir grup için bir istasyon şefi belirlenir. (Bu çalışma öğretmen tarafından da yapılabilir). Lider gruba rehberlik eder ve iş bittiğinde ürünleri toplar. Gruplar istasyonlara dağılmış durumda ve her grup gittiği istasyonda 10 dakika çalışmaktadır. 10 dakikalık süre sonunda gruplar yerlerini değiştirirler. Her bir grubun bu etkinlikte aktif olarak çalışması garanti altına alınır. Yeni istasyonu için yer değiştiren gruplar, kendilerinden önceki grubun yarım bıraktığı yerden devam eder. Kursun sonunda tüm grupların çalışmış olduğu materyaller bir araya getirilir.

İstasyon Tekniğinin Sağladığı Yararlar:

• Sınıfın derse aktif olarak katılmasını sağlar.
  • Öğrencilerin üretkenliklerini geliştirir.
  • Öğrenciler yaşayarak öğrenirler.
  • Grup iş birliğini geliştirir.
  • Öğrenciler, farklı zekâ ölçümleri ve alanlarını kullanır.
  • Öğrencilerin grup içi iletişim becerileri gelişmektedir.
  • Yaratıcı düşünmeye olanak sağlar.
  • Öğrenciler girmiş oldukları bu dersten hoşnut olacaktır.
  • Süreç sonunda ürün ortaya koyan öğrencilerin özgüvenleri artarken olumlu hissetmelerine neden olur.

Özgün içeriklerin ortaya çıkmasını sağlar.

31.12.2021 5525

31-12-202131-12-202131-12-202131-12-202131-12-202131-12-2021